16.ročník Závodu o perníkovou chaloupku v Pardubicích.

Chrudimské gymnastky získaly dvě medaile.

        Nejmenší sportovní gymnastky oddílu TJ Sokol Chrudim se vydaly 4.6. 2011 jako každý rok na svůj oblíbený závod do Pardubic. Je to závod jednotlivkyň ve dvojboji na akrobacii a kladině.
        V každé kategorii jsme měli zastoupení. Mezi 6-letými závodily 4 chrudimské začínající gymnastky. Všem se výborně podařilo zacvičit sestavičky na lavičce, což je vždy největší strašák a na akrobacii patřily k nejlepším. Při vyhlašování jsme se mohli radovat, protože zlatou medaili získala Sára Kulhavá, na krásném 4.místě se umístila Eliška Strouhalová, šestá skončila Bára Šimonová a desátá Eliška Lednová z celkového počtu 25 závodnic.
        Mezi 7-letými závodila Markéta Chlebná, která měla již vysokou kladinu, na které předvedla obtížný kotoul bez dohmatu, z kterého bohužel spadla a to ji odsunulo z třetí pozice, takže skončila i tak na velmi pěkném 4.místě.
        V kategorii 8-letých soutěžila Kateřina Sokolová, která se umístila na velmi pěkném 5.místěv silné konkurenci děvčat z Prahy, Pardubic či Hradce Králové.
        Radost nám udělala 9-letá Zuzka Malinská, která zacvičila výborně svou náročnou sestavu na kladině i na akrobacii a mezi 9-letými vybojovala bronzovou medaili.
        Závod byl určitě dobrou motivací pro naše začínající gymnastky. Děvčata odjížděla s náručí plnou cen. Přejeme jim hodně síly a nadšení pro tento náročný sport, který si vybraly. Zuzce Malinské budeme ještě držet pěsti, aby měla hodně štěstí na Mistrovství ČR v Brně, na kterém bude cvičit 11.6.

Oblastní přebor ve sportovní gymnastice 2011.

Chrudimské gymnastky získaly 4 medaile.

 

        Ve Vrchlabí se uskutečnil 21.5.2011 přebor pardubického a královehradeckého kraje ve sportovní gymnastice žen.
        V I.sledu závodily v kategorii žákyň B naše 2 závodnice Markéta Doležalová a Kateřina Doležalová. Děvčatům se závod velmi vydařil, obě zařadila salta na akrobacii a zvládla i nové sestavy na bradlech. Nakonec se při vyhlášení výsledků postavily dívky těsně vedle sebe. Nabronzový stupínek se dostala Katka Doležalová a hned za ní čtvrtá byla Markéta Doležalová.
        Ve starších žákyních se díky bezchybnému výkonu stala zaslouženě krajskou přebornicí 9 letá Zuzanka Malinská, která si vybojovala postup na Mistrovství ČR v Brně. Absolvovala s úspěchem i dva kvalifikační závody v Brně a Praze, takže se probojovala mezi nejlepších 40 starších žákyň v republice. Stříbrnou medaili v této kategorii získala další naše závodnice Bára Štěrbová.
        I chrudimský potěr si vedl skvěle. Poprvé se zúčastnila krajského přeboru naše nejmladší závodnice 7-letá Markétka Chlebná, která předvedla své povinné sestavy základního stupně výborně a proto získala svoji první krajskou medaili v barvě stříbra.
        V kategorii mladších žákyň závodila Kateřina Sokolová , která zacvičila také výborně, nespadla z kladiny, a skončila na pěkném 5.místě.
        Takže si sportovní gymnastky TJ Sokola Chrudim odvezly 1 zlatou, 2 stříbrné medaile a bronz z oblastního přeboru, což je zasloužený úspěch za jejich pilnou přípravu.

Chrudimské sportovní gymnastky mají dvě bronzové medaile z Pelhřimova.

 

        V sobotu 9.4.2011 se rozjelo 8 sportovních gymnastek TJ Sokola Chrudim na 3.ročník Memoriálu Zuzany Hartlové, dlouholeté trenérce oddílu sportovní gymnastiky v Pelhřimově.

Chrudimské gymnastky zahájily závodní sezónu.

Pohár Krkonoš

 

        V sobotu 2.4.2011 odjely sportovní gymnastky do Vrchlabí na 22.ročník putovního poháru Krkonoš.

Vánoční závod pro nejmladší sportovní gymnastky.

Pardubice 11.12.2010

 

        Nejmenší sportovní gymnastky oddílu TJ Sokol Chrudim se vydaly v sobotu 11.12. již tradičně na "Vánoční závod" do tělocvičny TJ Sokola Pardubice.
        Poprvé na tomto závodě cvičily 3 naše nejmladší závodnice . Nejvíce se dařilo 6-letéMarkétce Chlebné z Nasavrk, za sestavu na akrobacii získala druhou nejvyšší známku, a vybojovala krásné druhé místo z celkového počtu 54 závodnic. Na výborném 6.místě se umístilaViktorka Beránková a 25. místo obsadila poprvé závodící teprve 5-letá Eliška Strouhalová.
        Mezi 7-8 letými jsme měli želízko v ohni a to Zuzanku Malinskou, která měla nejlepší a také nejtěžší sestavu na kladině zakončenou saltem vpřed. I akrobacii zacvičila s druhou nejvyšší známkou a tak nikoho nakonec nepřekvapilo její zasloužené vítězství

Memoriál M.Brdíčkové – Šplíchalové ve sportovní gymnastice 
a župní závod Lídy Pejchové

Chrudimačky mají bronzový pohár.

 

        12.12.2010 pořádal oddíl Sportovní gymnastiky TJ Sokol Chrudim ve sportovní hale dva tradiční závody ve sportovní gymnastice žen.
        Již 44.ročník Memoriálu Mirky Brdíčkové-Šplíchalové bývalé reprezentantky a olympioničky. Závodí se ve dvojboji, ve kterém vynikala, na přeskoku a bradlech.
        V kategorii žen vybojovala naše nynější nejúspěšnější závodnice 17-letá Jana Novotná první místo za druhou K.Lankašovou a třetí Š.Jemelkovou ze Sokola Hradec Králové.
        Ve starších žákyních cvičily dvě naše 11-leté závodnice , které výborně skočily přemet přes bednu a dobře zacvičily sestavu na bradlech. Markéta Doležalová se umístila na krásném 3.místě a Barbora Tichá na 8
        V mladších žákyních závodila naše Bára Štěrbová, která bohužel spadla z bradel, ale zato dobře skočila přemet přes bednu, což ji posunulo na celkovou 7.příčku.
        Při vyhlašování výsledků družstev se nejvíce radovaly gymnastky TJ Lokomotiva Pardubice. Na druhém místě se umístily závodnice Sokola Hradec Králové a naše závodnice T.J. Sokol Chrudim ve složení Novotná a Štěrbová získaly bronzový pohár.
        Ihned po tomto závodě začal další, a to Župní vzpomínkový závod Lídy Pejchové pro nejmladší žákyně. Členové chrudimského gymnastického oddílu ho pořádají na počest neúnavné trenérky a cvičitelky TJ Sokola Chrast.
        Závodilo se ve třech kategoriích. Děvčátka narozená v roce 2002 se snažila co nejlépe předvést to, co se naučila na třech nářadích: přeskoku přes bedýnku, bradlech a nízké kladince. Chrudimská gymnastka Zuzanka Malinská skvěle zvládla své obtížné sestavy a ke spokojenosti své trenérky Simony Hovorkové a samozřejmě rodičů se stala celkovou vítězkou.
        V kategorii nejmladších děvčátek 2004 a mladších jsme měli 5 malých začínajících gymnastek, které se tomuto sportu věnují teprve pár měsíců. Svoji druhou stříbrnou medaili v tomto víkendu získala Markétka ChlebnáViktorka Beránková se umístila na krásném 8.místě. 5-letá Eliška Strouhalová zvládla ošidnou kladinu bez pádu a skončila na pěkném 14.místě. Další dvě malá začínající 5-letá děvčátka Sára Kulhavá byla 17. a Barunka Šimonová byla 18.
        Všechny děti, které přijely z několika krajů, si odnesly nějakou cenu a již se těší na vánoce a samozřejmě na další závody.

 

Mistrovství ČOS ve sportovní gymnastice.

Praha 27.11.2010

 

        Letošní Mistrovství gymnastických oddílů ČOS se konalo 27.11. v pěkně vybavené tělocvičně Sokola Žižkov. Oddíl SG TJ Sokol Chrudim zde měl zastoupení ve dvou kategoriích.

Zuzana Malinská má zlato.

Memoriál Blanky a Verunky Horákových.

Pardubice 6.11.2010

 

        Oddíl sportovní gymnastiky Loko Pardubice pořádal již 7.ročník Memoriálu Blanky a Verunky Horákových , které tragicky zahynuly při autonehodě. Byla to trenérka sportovní gymnastiky a dlouholetá závodnice TJ Loko Pardubice se svoji 10-letou dcerou, která také cvičila v tomto oddíle, tímto závodem chtějí každý rok uctít jejich památku.
        Závod byl pro všechny kategorie a sjelo se celkem 50 závodnic. V nejmladších žákyních jsme měli želízko v ohni 8 letou Zuzanku Malinskou. Zacvičila výborně svoji těžkou sestavu na akrobacii s několika rychlými přemety a hlavně nespadla z kladiny, což jí vyneslo zaslouženě na 1.místo. Další malá chrudimská závodnice 7 letá Kateřina Sokolová také zvládla sestavu na kladině bez pádu a to jí zajistilo výborné 5.místo ze 17 mladších žákyň.
        Žákyně 2000-2001 měly dvojboj také na kladině a prostných, ale již s hudbou. Naše Bára Štěrbová v prostných zařadila poprvé salto vpřed, které neustála a na kladině spadla z pomalého přemetu vzad , proto nedosáhla na stupně vítězů jako loni a skončila na 7.místě.

13.ročník Závodu o perníkovou chaloupku v Pardubicích.

Chrudimské gymnastky získaly dvě medaile.

Oblastní přebor ve sportovní gymnastice.

Chrudimské gymnastky získaly 3 medaile.

 

        Ve Vrchlabí se uskutečnil 23.5.2010 přebor pardubického a královehradeckého kraje ve sportovní gymnastice žen.
        V I.sledu závodily v kategorii žákyň B naše 2 závodnice Markéta Doležalová a Barbora Tichá. Děvčatům se závod velmi vydařil, obě zařadila salta na akrobacii a zvládla je. Nakonec se při vyhlášení výsledků postavily dívky spravedlivě vedle sebe na stříbrný stupínek, protože měli stejný počet bodů.
        Ve starších žákyních poprvé závodila naše Bára Štěrbová. Tato kategorie má již předepsané těžší sestavy hlavně na bradlech, protože se z ní postupuje na Mistrovství republiky. Barča měla ve čtyřboji několik pádů a skončila na 5. místě, takže bude moci bojovat o svůj první postup zase za rok.
        I chrudimský potěr si vedl skvěle. Poprvé se zúčastnila krajského přeboru naše nejmladší závodnice 7-letá Kateřina Sokolová, která předvedla své povinné sestavy základního stupně výborně a proto se stala krajskou přebornicí.
        Takže si sportovní gymnastky TJ Sokola Chrudim odvezly 1 zlatou a 2 stříbrné medaile z oblastního přeboru, což je zasloužený úspěch za jejich pilnou přípravu.

Chrudimská sportovní gymnastka Zuzanka Malinská získala zlato v Bedřichově.

 

35.ročník Memoriálu Jana Hampla v Pardubicích.

Chrudimské sportovní gymnastky získaly letošní první pohár.

 

        V sobotu 20.3.2010 se konal Memoriál J. Hampla v Pardubicích ve sportovní gymnastice žen. Je to závod družstev a jednotlivkyň ve dvojboji na bradlech a kladině.

Vánoční závod pro nejmladší sportovní gymnastky.

Pardubice 12.12.2009

 

        Nejmenší sportovní gymnastky oddílu TJ Sokol Chrudim se vydaly v sobotu 12.12. již tradičně na "Vánoční závod" do tělocvičny TJ Sokola Pardubice.
        Poprvé na tomto závodě cvičila nejmladší naše závodnice šesti-letá Kateřina Sokolová. Té se vše podařilo, hlavně sestava na kladince, za kterou získala druhou nejvyšší známku, a vybojovala krásné druhé místo z celkového počtu 52 závodnic.
        Mezi 7-8 letými jsme měli dvě želízka v ohni, která mohla pomýšlet na medailová umístění, ale jedna se neubránila pádu z kladiny a to Zuzana Malinská, takže skončila na 10.místě. Lépe si vedla Bára Štěrbová, zvládla vše výborně , ale v těžké konkurenci skončila těsně pod bronzovým stupínkem na 4.místě.

Mistrovství ČR ve sportovní gymnastice v Brně.

5.12.2009

        Sportovní gymnastka T.J.Sokola Chrudim Jana Novotná si vybojovala postup na Mistrovství ČR v II.lize spolu s družstvem ze Sokola Plzeň, kde hostovala.
        Děvčata měla velmi náročné sestavy, předvedla výborně několik salt na kladině i salta s obraty na akrobacii. Celé družstvo bojovalo ze všech sil a přálo si medaili, ale sportovní štěstíčko se tentokrát přiklonilo k soupeřkám z Bohemians Praha , které je předstihlo jen o 0,3 bodu . Takže děvčata bohužel na bronz nedosáhla a umístila se na 4.místě, což je sice mrzelo, ale i tak je to pro naši chrudimskou Janu Novotnou nejlepší umístění na Mistrovství ČR. Zvítězilo družstvo Sokol Brno a druhá byla Kampa Praha.
        Aspoň v jednotlivkyních získala bronzovou medaili závodnice z Plzně Petra Frásová, která si ji opravdu zasloužila, jelikož byla ve svých 26 letech nejstarší závodnicí a zacvičila skvěle své obtížné sestavy

Mistrovství ČOS ve sportovní gymnastice.

Praha 28.11.2009

 

        Letošní Mistrovství gymnastických oddílů ČOS se již po sedmé konalo v pražské tělocvičně Sokola Žižkov, protože záplavy v roce 2002 úplně poničily gymnastickou tělocvičnu v Tyršově domě .
        Oddíl SG TJ Sokol Chrudim reprezentovala naše nejzkušenější a nejlepší závodnice, účastnice několika mistrovských přeborů, Jana Novotná. Zacvičila výbornou sestavu na kladině a akrobacii. V těžké konkurenci závodnic z extraligy se Jana neztratila a získala krásné sedmé místo, což je její nejlepší umístění na Mistrovství republiky v kategorii žen. Vítězkou se stala bývalá reprezentantka V.Ožanová z Ostravy.
        V sobotu 5.12. bude J.Novotná závodit jako hostující v družstvu Sokola Plzeň na Mistrovství republiky v II.lize, které se koná opět v Brně, takže jí všichni přejeme mnoho zdaru.

Oblastní přebor v Hradci Králové.

Chrudimské gymnastky ověnčeny medailemi.

 

        21.11.2009 se konal přebor družstevortovní gymnastice žen v Hradci Králové.

        Chrudimské nejmladší žákyně byly pouze 2 a spojily se do družstva s děvčaty ze Sokola Pardubice. Zacvičily všechny výborně i zrádná kladina je „neschodila„. Takže se staly zaslouženě přebornicemi pardubického kraje a v jednotlivkyních zvítězila naše Bára Štěrbová a druhá skončila Zuzka Malinská.
        Družstvo III.ligy bylo také složeno ze dvou chrudimských závodnic a děvčat ze Sokola Hradec Králové. Získaly také titul přebornic pardubického kraje a naše Barbora Tichá skončila na třetím místě a Markéta Doležalová byla čtvrtá.
        V nejtěžší kategorii II.lize závodila 22.11. v Plzni naše 16-letá Jana Novotná, která hostovala v družstvu Sokol Plzeň a pomohla jim k vítězství a postupu na MČR v Brně, které bude 5.12. Celkově se umístila v jednotlivkyních 
na pěkném 2.místě.

Chrudimské sportovní gymnastky mají putovní pohár.

Memoriál Blanky a Verunky Horákových.

Pardubice 7.11.2009

 

        Oddíl sportovní gymnastiky Loko Pardubice pořádal již 6.ročník Memoriálu Blanky a Verunky Horákových , které tragicky zahynuly při autonehodě. Byla to trenérka sportovní gymnastiky a dlouholetá závodnice TJ Loko Pardubice se svoji 10-letou dcerou, která také cvičila v tomto oddíle, tímto závodem chtějí každý rok uctít jejich památku.
        Závod byl pro všechny kategorie a sjelo se celkem 60 závodnic. V nejmladších žákyních jsme měli želízko v ohni 7 letou Zuzanku Malinskou. Zacvičila výborně svoji těžkou sestavu na kladině a to jí vyneslo zaslouženě 1.místo s náskokem dvou bodů od ostatních.
        Žákyně 2000-2001 měly dvojboj na bradlech a prostných. Naše Bára Štěrbová měla nejvyšší známku za sestavu na bradlech i prostná zacvičila dobře a tak získala výbornou bronzovou medaili.
        V kategorii žen získala chrudimská nejlepší gymnastka Jana Novotná skvělou zlatou medaili. Spadla sice z kladiny, jako všechny její soupeřky, ale bradla zvládla nejlépe a měla o 1 bod vyšší výsledek.
        Závod byl i soutěží dvoučlenných družstev, které tvoří dvě závodnice s nejvyšším počtem bodů, takže v celkovém vyhodnocení suverénně o 3 body zvítězila naše děvčata TJ. Sokol Chrudim - Jana Novotná a Zuzana Malinská, která si odvezla obrovský putovní pohár. Všechna děvčata odjížděla spokojená a obdarovaná krásnými cenami a medailemi, které jim daroval tatínek a dědeček B. a V. Horákových.

 

Přebor Čech oddílů ČOS ve sportovní gymnastice žen.

17.10.2009 Plzeň.

 

        V sobotu 17.10.se konal v krásné plzeňské sokolovně přebor Čech žákyň oddílů ČOS ve sportovní gymnastice žen. Oddíl sportovní gymnastiky Sokol Chrudim jely reprezentovat čtyři závodnice.
        Závod nejmladších žákyň byl plně obsazen nadějnými závodnicemi z Kladna a Prahy. Naše dvě nejmladší děvčata, která na tak velkém závodě byla poprvé, dobře zvládla trému a nespadla z kladiny, což je základ úspěchu. Na výborném celkovém 6.místě se umístila naše 8-letá Bára Štěrbová, kterou dělilo od vítězství pouhých 0,6 bodu. O rok mladší Zuzana Malinská zacvičila velmi dobře a vybojovala krásné 15.místo z celkových 38 závodnic z Čech.
        V druhé kategorii žákyň s těžšími sestavami jsme měli také dvě zástupkyně. Celkově se v silné konkurenci umístila Markéta Doležalová na 33 místě a Barbora Tichá byla 36.

Mistrovství ČR ve sportovní gymnastice ve Vysokém Mýtě

13.-14.6.2009

 

        Nejlepší sportovní gymnastka T.J. Sokola Chrudim Jana Novotná si vybojovala postup na oblastním přeboru ve Vrchlabí na Mistrovství ČR , které poprvé organizoval oddíl T.J. Sokol Vysoké Mýto. Sjelo se sem celkem 158 závodnic v 5 kategoriích.
        16-letá Jana závodila poprvé v kategorii žen. Na přeskoku se jí výborně podařil obtížný skok se saltem, na bradlech zařadila nový obratový prvek a její prostná se velmi líbila. Celkově vybojovala zatím své nejlepší umístění na MČR a to 14.příčku v těžké konkurenci závodnic z mnohem větších oddílů než je náš a bývalých reprezentantek.
        Tímto skončila závodní sezona pro všechny chrudimské gymnastky. Všem gratulujeme k jejich letošním výkonům a k dobré reprezentaci našeho města. Také děkujeme jejich trenérkám, které je k tomuto náročnému sportu vedou a to jsou Simona a Zuzana Hovorková, Hana Benová, Martina Doležalová, Marta Strouhalová a Pavlína Malinská.

12.ročník Závodu o perníkovou chaloupku v Pardubicích.

Chrudimské gymnastky získaly tři medaile.

 

        Nejmenší sportovní gymnastky oddílu TJ Sokol Chrudim se vydaly 31.5. 2009 na své poslední závody této sezóny do Pardubic soutěžit o perníkové chaloupky. Je to závod jednotlivkyň ve dvojboji na akrobacii a kladině.