Skvělý úspěch. Máme dvě zlaté medaile.

Pohár Krkonoš 6.4.2024

          Sportovní gymnastky z oddílu T.J.Sokol Chrudim odjelo 6.4.2024 do Vrchlabí na 31.ročník putovního poháru Krkonoš ve dvojboji, kam se sjelo 126 závodnic.

         Hned ráno závodila naše starší žákyně 4B Maya Matusek, která zvládla na přeskoku poprvé přemet s obratem v první i druhé letové fázi. Sestava na prostných se jí velice povedla a při vyhlášení výsledků jsme měli velikou radost, když ji vyhlásili překvapivě jako celkovou vítězku.

         Ve druhém sledu závodila naše juniorka Emily Plachá, které se skvěle povedla sestava na ošidné kladině a na bradlech také zvládla přelet na vyšší žerď, celkově se umístila na skvělém 5. místě.

         V kategorii mladších žákyň narozených 2014-15, jsme měli dvě želízka v ohni. 10-letá Elen Bělochová začala na přeskoku, poprvé skočila výborně přemet s obratem v první i druhé letové fázi za vysokou známku. Na prostných předvedla krásná salta vzad i vpřed a celkově velmi pěknou sestavu na hudbu. Při vyhlášení byla šťastná za krásné 1. místo a vyskočila si na stupínek pro zlatou medaili. O rok mladší Lucie Putíková skočila na přeskoku poprvé přemet vpřed přes vysoký přeskokový stůl a na prostných rondát a rychlý přemet vzad, umístila se na pěkném 13. místě z 20 závodnic ze 7 oddílů.

         Na závěr byla ještě vyhlášena družstva složena ze tří kategorií a naše tři nejlepší děvčata vybojovala skvělé 4. místo. Na děvčata se přišel podívat i Krakonoš z hor a mohly si s ním udělat na závěr foto.

         Odpoledne se rozjel Minipohár Krkonoš pro nejmladší závodnice. Sjelo se kolem padesáti malých děvčátek z Pardubic, Jičína, Hradce Králové, Liberce, Vrchlabí či TJ Doksy. V kategorii žákyň narozených 2017 závodila i naše malá gymnastka Valentýnka Nováková. Povedla se jí sestava na akrobacii, ale bohužel na kladině zapomněla předvést povinný skok a dostala srážku 0,5 bodu. Celkově se umístila na pěkném 11. místě z 24.