Velká cena Hradce Králové

Emily Plachá má první medaili v nové sezóně roku 2024.

         Sportovní gymnastky T.J. Sokol Chrudim odjely 16.3. na svůj první letošní pohárový závod 55.ročník Velké ceny Hradce Králové, což je dvojboj na kladině a prostných.

         V mladších žákyních II jsme měli dvě závodnice. 10-letá Elen Bělochová zacvičila velmi pěknou sestavu na akrobacii na hudbu a dostala druhou nejvyšší známku. Bohužel na kladině neustála pomalý přemet vzad ani hvězdu a tak se neudržela včele a získala tzv. bramborovou medaili za 4. místo. O rok mladší Lucie Putíková poprvé na akrobacii předvedla obtížné prvky rondát a rychlý přemet vzad a také salto vpřed, z kterých měla obavy, ale zvládla to. Na kladině měla také svůj nový prvek přemet stranou tzv. hvězdu, ale bohužel ji neustála. Při vyhlášení výsledků se zařadila na pěkné 9. místo.

         V posledním sledu závodila v kategorii juniorek naše Emily Plachá. Zacvičila skvělou sestavu na kladině bez pádu za druhou nejvyšší známku. Na prostných byla trochu nervózní, protože měla novou hudbu, ale zvládla všechna svá salta i skoky dobře. Při vyhlášení byla nadšená, protože si došla zaslouženě pro stříbrnou medaili. Po nahlédnutí do výsledkové listiny jsme zjistili, že ji od prvního místa dělilo pouhé 0,05 bodu, což nás pak trochu zamrzelo, ale to je prostě sport.