Předvánoční závod v Pardubicích.

Naše gymnastky vybojovaly tři zlaté medaile.


           T.J. Sokol Pardubice již tradičně pořádal 9.12.2023 závod pro sportovní gymnastky v krásné opravené sokolovně. Z našeho oddílu T.J. Sokol Chrudim závodilo šest závodnic, od nejstarších po nejmladší.


           Závod začínaly juniorky, kde se podařilo naší Emily Plaché poprvé výborně skočit nový přeskok rondát a dvojný obrat v druhé fázi. Na kladině zvládla akrobatickou vazbu hvězda a rondát a také obtížný prošvihnutý dálkový skok. Při vyhlášení si zaslouženě vyskočila na nejvyšší stupínek pro zlatou medaili.
           V kategorii mladších žákyň C závodila naše 9-letá Elen Bělochová. Na přeskoku předvedla pěkný přemet vpřed a na kladině poprvé zvládla krásně pomalý přemet vzad, ale bohužel spadla po kotoulu bez rukou, což je velká bodová srážka. Celkově skončila na 5. místě.
           Malé závodnice ročník 2015 cvičily na kladině a akrobacii. Naše Lucinka Putíková díky krásně zacvičené sestavě na kladině celkově zvítězila a odvezla si zlatou medaili. Její kamarádka Sárinka Svatková zacvičila dobrou sestavu na akrobacii s přemetem vpřed na jednu nohu a přemetem stranou, ale zrádná kladina, kde spadla z kotoulu bez dohmatu rukou, ji odsunula až na 6. místo.
           Se stejnou obtížností sestav dle požadavků V. ligy soutěžila i naše Verunka Zvárová ročník 2016. Povedla se jí nejlepší sestava na kladině, kde předvedla obtížný vznos roznožmo a dostala nejvyšší známku. Akrobacii předvedla také výborně, a proto získala svoji první skvělou zlatou medaili.
           Měli jsme zastoupení i v kategorii děvčátek ročník 2017. Valentýnka Nováková zacvičila velmi pěknou sestavičku na akrobacii, kde poprvé zařadila přemet stranou a kotoul vzad. Dále cvičila na malé kladince, kde zvládla předvést obtížný kotoul vpřed, ale bohužel neustála váhu únožmo, což ji odsunulo na 8. místo. Naše začínající tímto sbírají zkušenosti do dalších tréninků a závodů.
           Všechna děvčata si odvezla malé dárečky a určitě budou v novém roce dále pilně trénovat, i když za ztížených podmínek, jelikož momentálně musí dojíždět třikrát týdně do TJ Sokola Pardubice, protože se přestavuje sportovní hala v Chrudimi.