Všechny chrudimské gymnastky si přivezly medaili.

Oblastní přebor družstev ve Vrchlabí.

         V sobotu 18.11.2023 se konal oblastní přebor družstev pardubického a hradeckého kraje ve sportovní gymnastice žen v tělocvičně Spartaku Vrchlabí.

         Za družstvo II.ligy T.J.Sokol Pardubice hostovala již podruhé naše juniorka Emily Plachá. Bodují vždy dvě domácí závodnice a hostující. Předvedla velmi pěkný přeskok a prostná. Při vyhlašování vystoupilo na první  místo družstvo Lokomotivy Pardubice a hned za ním bylo na stříbrné příčce družstvo T.J. Sokol Pardubice ve složení Emily Plachá, Lucie Špidlenová, Valentýna Herzánová a Zuzana Pagáčová. Tato děvčata pojedou závodit za 14 dní do Ostravy na Mistrovství ČR ve II.lize družstev.

         Naše 9-letá Elen Bělochová hostovala v družstvu Vysoké Mýto B ve IV.lize. Byl to pro ni velmi vydařený závod, vše se jí povedlo i přemet stranou na kladině. Na bradlech zvládla poprvé vzklopku na vyšší žerdi a na prostných ukázala výbornou sestavu se saltem vpřed i vzad. Celkově získala nejvíce bodů a byla by první, ale jelikož to byl závod družstev, skončilo její družstvo Vysoké Mýto B na druhém místě.

         Jelikož máme v oddíle pouze dvě 8-leté závodnice, tak nemůžeme mít vlastní družstvo, které musí být složeno minimálně ze tří. Proto hostovala naše Lucie Putíková za oddíl TJ Loko Pardubice v družstvu V.ligy, což jsou nejmladší 8-9 leté závodnice. Lucinka předvedla skvělý výkon na všech nářadích, získala nejvyšší známky na bradlech, kladině i akrobacii a celkově byla nejlepší v součtu známek. Družstvu TJ Loko Pardubice velice pomohla vyhrát cenné zlaté medaile a titul přeborník kraje.

         Druhá naše žákyně Sára Svatková hostovala v družstvu T.J. Sokol Hradec Králové. Bodovala do družstva na bradlech a kladině a pomohla tak získat stříbrné medaile družstvu.