Přebor Čech oddílů ČOS ve sportovní gymnastice.

            V sobotu 21.10.2023 se konal v krásné kolínské sokolovně přebor Čech pro žákyně všech oddílů ČOS ve sportovní gymnastice. Přijelo 103 žákyň, které si chtěly  vybojovat postup na celostátní Mistrovství ČOS v Praze. Náš oddíl T.J. Sokol Chrudim odjely reprezentovat tři žákyně.

           V kategorii mladších žákyň I. závodila Elen Bělochová ročník narození 2014. Zvládla výborně sestavu na prostných s hudbou, kde poprvé předvedla rondát a salto vzad. Na bradlech zvládla vzklopku a skočila přemet přes přeskokový stůl, bohužel ale spadla z kotoulu bez rukou na kladině, což ji odsunulo z desátého postupového místa na 18. příčku z 34 závodnic.

           Na svém prvním velkém závodě se předvedla také dvě naše malá 8-letá děvčátka v kategorii mladší žákyně II. Lucie Putíková zacvičila skvělou sestavu na akrobacii s přemetem vpřed v řadě, za kterou dostala třetí nejvyšší známku. I na kladině se jí podařilo předvést třetí nejhezčí sestavu. Na přeskoku skočila dobře přemet do lehu na zádech. Při vyhlašování výsledků se postavila na skvělé 9. místo z celkového počtu 46 závodnic z devíti oddílů. Další naše závodnice Sára Svatková předvedla pěkně sestavu na bradlech a přeskočila dobře bednu přemetem vpřed, bohužel ale neustála kotoul bez rukou na ošidné kladině, proto se umístila na celkovém 20. místě.