Z krajského přeboru jsme přivezli 3 medaile a jeden postup na MČR. 

        V pardubické krásně opravené sokolovně se v sobotu 20.5.2023 uskutečnil přebor pardubického a královehradeckého kraje ve sportovní gymnastice žen. Náš oddíl T.J.Sokol Chrudim reprezentovalo 6 závodnic.

        Soutěžilo se v jednotlivkyních mnoha kategoriích dle věku. Celkem zde závodilo kolem 130 dětí z východních čech.

        Za juniorky VS5B cvičila poprvé naše nejlepší 13-letá Emily Plachá. Vydařil se jí na přeskoku krásný přemet s obraty. Prostná na novou hudbu zvládla skvěle a nejlépe k naší radosti zacvičila na kladině sestavu bez pádu, což jí pomohlo k zisku bronzové medaile a postupu na MČR, které se bude konat v Ostravě 10.6.

        Bohužel se naše dvě žákyně Kristýna Čechlovská a Maya Matusek zranily týden před závodem a nemohly soutěžit o medaile, které by zřejmě vybojovaly.

        Další zastoupení jsme měli v kategorii mladších žákyních C. Naše talentovaná 9-letá Elen Bělochová zvládla celý gymnastický čtyřboj skvěle. Zařadila na bradlech poprvé náskok vzklopkou, ze sestavy na kladině nespadla, na prostných měla nejvyšší známku, kde se jí povedl krásný rychlý přemet vzad a na závěr měla přeskok, kde skočila výborný přemet přes přeskokový stůl 110 cm. Při vyhlášení si vyběhla na krásný druhý stupínek pro zaslouženou stříbrnou krajskou medaili.

        V nejmladší kategorii žákyň jsme měli čtyři naše talentované závodnice, které cvičily povinné sestavy VS0A. 8-letá Lucinka Putíková zacvičila skvěle a měla vysoké známky. Získala oproti loňské bronzové medaili tentokrát zlatou a titul krajské přebornice. Na krásné 4. místo se postavila další naše výborná gymnastka Sára Svatková. Další dvě naše jsou teprve 7-leté a poprvé závodily na krajském přeboru na všech čtyřech nářadích v povinných sestavách. Veronika Zvárová zvládla všechno dobře hlavně přeskok a vybojovala skvělé 8.místo a Stela Hotmarová byla na 14.místě z 24 závodnic.