Chrudimské sportovní gymnastky testovaly formu na závodech v Doksech.

         O svátcích v neděli 7.5.2023 odjely čtyři sportovní gymnastky TJ Sokola Chrudim poprvé na závod v Doksech, kde se konal již 53.ročník „Dokské kladiny“.

Závodu se zúčastnilo téměř dvě stovky dětí z deseti oddílů.

         Naše nejlepší juniorka Emily Plachá si potřebovala otestovat, jak zvládne zacvičit celý čtyřboj, protože ji za čtrnáct dní čeká krajský přebor, kde se bude bojovat o postup na MČR. Zvládla výborně přemet s obraty na přeskoku, sestavu na bradlech s letovým prvkem, ale nejlépe se jí povedla sestava na kladině. Tam získala od rozhodčích nejvyšší známku, za kterou obdržela jako cenu malou dřevěnou Dokskou kladinu na památku. V celkovém hodnocení vybojovala skvělou stříbrnou medaili.

         V kategorii žákyň VS4B závodila poprvé na všech čtyřech nářadích naše 10-letá Maya Matusek. Nejlépe se jí povedla sestava na prostných na hudbu, kde měla šestou nejvyšší známku, ale bohužel spadla z kladiny a při seskoku z bradel si poranila koleno. I tak závod dokončila a celkově skončila na 12. místě.

         Další naše mladší žákyně VS3C Elen Bělochová předvedla skvělou sestavu na kladině bez pádu a získala druhou nejvyšší známku a i na akrobacii měla pěknou třetí známku. Na přeskoku zvládla skočit přemet přes stůl 110cm vysoký a teprve podruhé zacvičila sestavu na bradlech s přeskokem na vyšší žerď. Při vyhlášení se postavila na krásné 5.místo.

         V kategorii mladších gymnastek 2015 se závodilo již jenom ve dvojboji. Naše Lucinka Putíková předvedla skvělou sestavu na kladině, kde poprvé zařadila vznos s výdrží a získala od rozhodčích druhou nejvyšší známku. Na akrobacii byla čtvrtá a při konečném vyhlašování výsledků měla velkou radost z bronzové medaile.