Elen Bělochová vybojovala skvělou stříbrnou medaili.

          Šest sportovních gymnastek T.J. Sokola Chrudim se vydalo po čtyřech letech v sobotu 22.4.2023 na svůj oblíbený závod Bedřichovský ježek do Jihlavy.

         Ráno zahájily závod ty nejmladší cvičenky narozené v roce 2017. Za náš oddíl podruhé závodila Valentýnka Nováková, která měla třetí nejvyšší známku na prostných, ale bohužel spadla ze skoku na lavičce, což ji odsunulo na 9.místo.

         Dále cvičila v těžší kategorii žákyň VS4B 10-letá Maya Matusek. Svoji novou sestavu na pěknou hudbu na prostných předvedla výborně za třetí nejlepší známku, ale zradila ji ošidná kladina, kde spadla z kotoulu bez rukou a umístila se na 10.místě ze 17 závodnic.

         V kategorii žákyň narozených v roce 2015-16 jsme měli dvě želízka v ohni. Sára Svatková zvládla lépe sestavu na kladince, kde má obtížný náskok vznos. Celkově vybojovala pěkné 8.místo z 19. Lucie Putíková předvedla zase lepší sestavu na akrobacii, ale spadla z kladinky z náskoku a proto skončila až na 13.místě.

V kategorii starších žákyň VS4C výborně zacvičila svoji sestavu na kladině Kristýna Čechlovská, ale na prostných bohužel spadla po obtížném saltu vpřed, za což je srážka bod a to ji odsunulo na 11.pozici z 21 závodnic.

         Na závěr závodila naše 9-letá Elen Bělochová, které závod tentokrát vyšel. Předvedla velmi pěknou sestavu na prostných na novou hudbu a pak se jí povedla i obtížná sestava na kladině s přemetem stranou a kotoulem bez rukou. V kategorii VS3C závodilo celkem 21 gymnastek z 9 oddílů a Elen dokázala vybojovat krásnou stříbrnou medaili a udělala nám všem velkou radost.