Pohár Krkonoš 1.4.2023

 

         Devět sportovních gymnastek z oddílu T.J.Sokol Chrudim odjelo 1.4.2023 do Vrchlabí na 30.ročník putovního poháru Krkonoš ve dvojboji, kam se sjelo 116 závodnic.

         Hned ráno závodila naše juniorka Emily Plachá, které se tentokrát nepovedla sestava na ošidné kladině a na bradlech také nenavázala přelet na vyšší žerď, celkově se umístila na 8. místě.

         V kategorii starších žákyň 4B jsme měli Kristýnu Čechlovskou, která závodila na přeskoku a prostných, kde zvládla poprvé salto vpřed i rondát a salto vzad. Celkově skončila na pěkném 12.místě.

         V kategorii mladších žákyň narozených 2013-15, jsme měli dvě závodnice. 10-letá Maya Matusek, bohužel nepředvedla tak hezky bradlovou sestavu se vzklopkou, jak umí a na kladině spadla z kotoulu bez rukou, to ji odsunulo na 10. místo. O rok mladší Elen Bělochová na bradlech zvládla poprvé výskok na vyšší žerď a velvýmyk s podmetem velmi dobře.  Na kladině předvedla pěkně přemet stranou, ale téměř spadla ze skoku roznožmo a tak se umístila na 12. místě z 24 závodnic z osmi oddílů.

         Odpoledne se rozjel Minipohár Krkonoš pro nejmladší závodnice. Sjelo se kolem padesáti malých děvčátek z Pardubic, Jičína, Hradce Králové, Liberce, Vrchlabí či TJ Doksy. V kategorii žákyň narozených 2015 závodily naše dvě cvičenky. Lucinka Putíková měla třetí nejvyšší známku na akrobacii, ale bohužel spadla z kladiny, což ji připravilo o medaili a skončila na bramborové 4. příčce. Sárinka Svatková také neustála obrat na kladině a proto se umístila na 9. místě.

         Dále cvičily dívenky narozené v roce 2016. Za náš oddíl závodila dvě děvčátka, která měla na malé kladince požadavek kotoul vpřed, ale bohužel ho ani jedna nezvládla bez pádu, což je srážka 1,5 bodu. Na akrobacii předvedly skokovou řadu i přemet stranou. Celkově se umístily Veronika Zvárová na 11. místě a Stela Hotmarová na 15. místě.

         Nejmenších cvičenek narozených v roce 2017 bylo nejvíce. Valentýnka Nováková dcera naší bývalé gymnastky Veroniky Bočkové si vedla výborně a na lavičce dobře předvedla kotoul vpřed a na akrobacii zacvičila velmi pěknou sestavu. Při vyhlašování si došla pro cenu za krásné 6. místo z 21.

         Na děvčata se přišel podívat i Krakonoš z hor a mohly si s ním udělat na závěr foto.