Pohádkový závod v Jičíně

Naše gymnastky sbíraly medaile i zkušenosti.

         V sobotu 25.3.2023 odjelo celkem 6 sportovních gymnastek oddílu T.J. Sokol Chrudim  do krásného Jičína na 8.ročník  „Pohádkového závodu“ Cvičilo se na kladině, prostných a na přeskoku. Závodilo  celkem 73 dětí ze 7 oddílů od nejmladších 8-letých až po ženy.

         Chrudimská skvělá závodnice Emily Plachá závodila letos poprvé jako juniorka. Zvládla svoji novou sestavu na prostných, na přeskoku předvedla výborný přemet s obraty, ale bohužel spadla z kladiny při obtížném dálkovém skoku s výměnou nohy. I tak jsme byli všichni šťastní za její bronzovou medaili, kterou dostala na krk.

       Ve starších žákyních 4C závodila Kristýna Čechlovská, která zacvičila velice pěknou sestavu na kladině s přemetem stranou a získala vysokou známku za přemet na přeskoku. Při vyhlášení se postavila s radostí na skvělé druhé místo.

      V kategorii žákyň 4B ročník 2011-13 závodila poprvé Maya Matusek. Předvedla velmi pěknou sestavu na kladině, kde získala druhou nejvyšší známku, ale přemet na přeskoku ji nevyšel, tak jak umí. Celkově skončila na pěkné 5. příčce mezi staršími soupeřkami.

         9-letá žákyně 3C Elen Bělochová zvládla pěknou novou sestavu na akrobacii s rychlým přemetem vzad a na kladině předvedla kotoul bez rukou a přemet stranou. Bohužel se jí nevydařil přemet na přeskoku, ale i tak vybojovala „bramborovou medaili“ krásné 4. místo.

         Další kategorie byla pro začínající závodnice narozená v roce 2015. Tam náš oddíl reprezentovala dvě děvčátka. Lucka Putíková, která poprvé zvládla přemet do lehu na záda přes bednu 80cm vysokou a zacvičila druhou nejlepší sestavu na akrobacii. Při vyhlášení výsledků byla spokojená se zaslouženou bronzovou medailí. Další naše malá závodnice Sára Svatková zacvičila výbornou sestavu na kladině, kde má obtížný náskok do vznosu roznožmo. Celkově se umístila na pěkném 5. místě.

         Pro všechny gymnastky byl tento závod krásným zážitkem, protože ceny všem předával samozřejmě Rumcajs s Mankou.