Velká cena Hradce Králové

První závod nové sezóny roku 2023. 

         Sportovní gymnastky T.J. Sokol Chrudim odjely 18.3. na svůj první letošní pohárový závod 54.ročník Velké ceny Hradce Králové, což je dvojboj na kladině a prostných.

         V kategorii starších žákyň poprvé závodila naše 12-letá Kristýna Čechlovská, která předvedla prostná na novou hudbu a zařadila poprvé pěkné salto vzad. Se sestavou na kladině nebyla spokojená, protože spadla z kotoulu bez rukou, celkově se postavila na  10.místo.

         V mladších žákyních II jsme měli dvě závodnice. 10-letá Maya Matusek zacvičila velmi pěknou sestavu na akrobacii také na novou rychlou hudbu a předvedla poprvé rondát a salto vzad i salto vpřed. Sestava na kladině se ji podařila předvést bez pádu za vysokou známku a to ji pomohlo k zisku skvělé bronzové medaile, pouhé 0,35 bodu za prvním místem. O rok mladší Elen Bělochová nacvičila sestavu na akrobacii také na novou pěknou hudbu, kde předvedla poprvé rondát a rychlý přemet vzad a získala od rozhodčích vysokou známku. Na kladině zařadila poprvé přemet stranou, ale měla několik výkyvů a při vyhlášení výsledků se zařadila na pěkné 10.místo z 22 závodnic z osmi oddílů.

         Jelikož obě mladší žákyně týden před závodem onemocněly, tak jsme nemohly soutěžit i v družstvech. Zvítězilo družstvo TJ Loko Pardubice.