Mistrovství ČR družstev II. ligy ve sportovní gymnastice Ostrava 4.12.2022

          Letos se konalo 4.12.2022 Mistrovství ČR v II. lize družstev opět ve sportovní hale v Ostravě.

          Po delší době jsme nemohli vytvořit naše chrudimské družstvo, protože jsme měli jen dvě závodnice, které zvládnou zacvičit sestavy obtížnosti II.ligy. Proto jsme  se spojili s družstvem T.J.Sokol Pardubice a naše dvě děvčata byla hostující, bohužel se jim zranila třetí závodnice, takže jsme nakonec závodily jen ve čtyřech. Do součtu bodů družstev se počítají tři nejvyšší známky ze čtyř na každém nářadí, dvě domácí a jedna hostující. Nejlépe si vedla naše 16-letá Karolína Horníková, která zacvičila velmi pěknou sestavu na prostných s vrutem vzad (salto vzad s obratem o 360 stupňů), měla jednu z nejvyšších známek za přemet s obraty na přeskoku a i za bradla dostala velmi pěknou známku, takže na těchto třech nářadích přinesla do družstva mnoho bodů. Druhá naše závodnice teprve 12-letá Emily Plachá zase bodovala do družstva svojí pěknou bezpádovou sestavou na kladině. Celé družstvo bojovalo ze všech sil a ve složení Horníková, Plachá, Šmídová a Špidlenová se celkově umístilo na 16. místě v těžké konkurenci 24 družstev, zvítězil TJ Sokol Kolín, 2. TJ Sokol Brno I. a 3. GK Vítkovice.

          Děkujeme našim gymnastkám za skvělou reprezentaci našeho oddílu i Chrudimi a přejeme jim mnoho zdraví a dalších sportovních úspěchů.

Příští rok bude pro nás velmi obtížný, protože se má stavět nová tělocvična a opravovat hlavní hala a my stále nevíme měsíc před zahájením, zda budeme moci trénovat v našem Tyršově domě nebo zda ho zamknou, i když ho opravovat nebudou. Pan starosta Pilný nám sliboval, že to nějak zařídí, tak čekáme. Pokud budeme muset rok a půl dojíždět třikrát v týdnu trénovat do Pardubic, bude to pro nás všechny velmi náročné časově, fyzicky i finančně a mám velkou obavu, že to náš oddíl velmi poškodí a utlumí.