Mistrovství republiky oddílů ČOS ve sportovní gymnastice.

Praha 26.11.2022

          Mistrovství gymnastických oddílů ČOS se konalo v sobotu 26.11. v pěkně vybavené tělocvičně Sokola Žižkov Praha. Náš oddíl sportovní gymnastiky T.J. Sokol Chrudim jela reprezentovat tři nejlepší děvčata v různých kategoriích.

          Do mladších žákyň si vybojovala postup z přeboru Čech naše teprve 9-letá Maya Matusek, které se nejvíce povedl přemet na přeskoku, celkově skončila na 23.místě.

Mezi starší žákyně postoupila Emily Plachá, bohužel ji zradila kladina, kde spadla z obtížného rondátu, ale měla výborný přeskok, kde předvedla přemet s obraty. Obsadila pěkné 25.místo ze 40 děvčat z velkých oddílů jako např. ze Sokola Kampa, Brna, Ostravy.

          Za ženy náš oddíl reprezentovala naše nejlepší 16-letá Karolína Horníková, která byla ve výborné formě. Předvedla skvělou sestavu na prostných se saltem vzad s dvojným obratem kolem podélné osy. Na kladině  se jí povedla i akrobatická řada a obtížnou sestavu na bradlech zvládla skvěle. Při vyhlášení výsledků jsme měly obrovskou radost, když se Karolína postavila hned za naše nejlepší extraligové závodnice z T.J. Sokol Kampa a Moravské Ostravy na krásné 5.místo. Je to její nejlepší výsledek na tomto obtížném závodě a dobrý příslib na Mistrovství republiky v Ostravě, kde za týden bude Karolína i Emily závodit v družstvu II.ligy.