Oblastní přebor družstev ve Vrchlabí.

          V sobotu 19.11.2022 se konal oblastní přebor družstev pardubického a hradeckého kraje ve sportovní gymnastice žen v tělocvičně Spartaku Vrchlabí.

          Za družstvo II.ligy T.J.Sokol Pardubice hostovala naše starší žákyně Emily Plachá. Bohužel závodily jenom ve třech, což je velká nevýhoda. Podle pravidel mohou na každém nářadí závodit 4 cvičenky a sčítají se 3 nejlepší známky. Při vyhlašování vystoupilo na 1. místo družstvo Lokomotivy Pardubice a hned za ním bylo na stříbrné příčce družstvo T.J. Sokol Pardubice ve složení Emily Plachá, Lucie Špidlenová a Ema Šmídová. Tato děvčata pojedou závodit za 14 dní do Ostravy na Mistrovství ČR ve II.lize družstev.

          Chrudim měla zastoupení i ve III.lize. Naše družstvo tvořila čtyři děvčata Kristýna Čechlovská, Anežka Čížková, Maya Matusek a nejmladší teprve 8-letá Elen Bělochová, pro kterou to byl velmi těžký závod, protože musela poprvé přeskočit 110cm vysoký stůl přemetem vpřed. Zvládla to a nejvíce pomohla družstvu svými body za sestavu na prostných a hlavně kladině, kde získala pátou nejvyšší známku z 23 závodnic. Nejvíce bodů z našeho družstva měla Maya Matusek, které se nejvíce podařil přeskok a sestava na hudbu na prostných, skončila na 13.místě. Anežka Čížková předvedla svoji nejlepší sestavu na kladině s přemetem stranou za třetí nejvyšší známku ze startovního pole. Kristýna Čechlovská zvládla velmi pěknou sestavu na prostných. Celkově družstvo skončilo těsně na pátém místě.

          Za náš oddíl T.J. Sokol Chrudim závodilo i družstvo v V.lize, což jsou nejmladší 7-8 leté závodnice, které cvičí povinné sestavy na všech čtyřech nářadích. Děvčata se výborně připravila a zvládla všechno, jak nejlépe uměla. Ve složení  Bára Lomičová, Lucie Putíková a Sára Svatková vyhrály cenné zlaté medaile a titul přeborník kraje.