Přebor Čech oddílů ČOS ve sportovní gymnastice.

           V sobotu 22.10.2022 se konal v krásné kolínské sokolovně přebor Čech pro žákyně všech oddílů ČOS ve sportovní gymnastice. Přijelo 93 žákyň, které si musely vybojovat postup na celostátní Mistrovství ČOS v Praze. Náš oddíl T.J. Sokol Chrudim odjely reprezentovat čtyři žákyně.

          Za starší žákyně ráno výborně zazávodila naše 12-letá Emily Plachá, povedl se ji skvěle na přeskoku skočit přemet s 

obraty a hlavně pěkná sestava na kladině s pomalým přemetem vzad na kladině, za kterou dostala vysokou známku od rozhodčích. Při vyhlášení jsme byli všichni příjemně překvapení, že vystoupila na krásné čtvrté místo, hned za výbornými gymnastkami ze Sokola Kampa. Celkově závodilo 41 závodnic  z Prahy, Příbrami, Poděbrad, Plzně, Pardubic a Kolína.

          V kategorii mladších žákyň I. závodila Maya Matusek ročník narození 2013. Zvládla výborně sestavu na vyšší žerdi na bradlech a skočila dobře přemet přes přeskokový stůl, bohužel ale spadla z kotoulu bez rukou na kladině, což ji odsunulo ze čtvrtého místa i tak na skvělou šestou příčku. Obě naše děvčata postoupila na Mistrovství ČOS do Prahy, které bude 26.11.

          Na svém prvním větším závodě se předvedla také dvě naše malá 8-letá děvčátka. Elenka Bělochová zacvičila výbornou sestavu na akrobacii s přemetem vpřed a na přeskoku zvládla pěkný přemet přes bednu, bohužel neustála kotoul bez rukou na ošidné kladině. Při vyhlašování výsledků se postavila na skvělé 14.místo z celkového počtu 42 závodnic. Další naše Barunka Lomičová předvedla výbornou sestavu na bradlech i na kladině a celkově se umístila na 25.místě.