Naše dvě nejlepší gymnastky skvěle bojovaly na MČR !

Černošice 11.6.2022 

           Letos se z oddílu sportovní gymnastiky T.J. Sokol Chrudim probojovaly dvě nejlepší závodnice na MČR, které se letos konalo 11.6. v krásné sportovní hale Věry Čáslavské v Černošicích u Prahy.

          V kategorii žen již podruhé závodila naše 16-letá Karolína Horníková, která má na svém kontě stříbrnou medaili z MČR 2017 v žákyních. V závodě se jí nejvíce vydařil její oblíbený přeskok, kde předvedla krásný přemet s obraty za šestou nejvyšší známku. Dobře zacvičila sestavu na prostných na novou hudbu a předvedla krásný vrut vzad. Na bradlech zvládla přelet na vyšší žerď a seskok vysoký podmet s obratem. A to nejdůležitější je, že se jí povedla i obtížná sestava na kladině s akrobatickou řadou a rychlým přemetem vzad. Letošní konkurence byla mnohem větší, než loni v době covidu, a i tak se Karolíně podařilo vybojovat skvělé 15. místo z 35 vybraných žen z mnohem větších oddílů např. Sokol Brno, Sokol Moravská Ostrava, Slovan Praha, Olomouc, GK Vítkovice,…

          Druhá chrudimská výborná gymnastka 12-letá Emily Plachá závodila naposledy jako starší žákyně. I ona měla největší radost ze svého povedeného cvičení na ošidné kladině, kde předvedla krásně pomalý přemet vzad i stranou a prošvihnutý dálkový skok. Cvičení na novou hudbu se jí také vydařilo i s dvousaltovou řadou. Nejlépe se jí vydařil přeskok s obraty, za který dostala od rozhodčích druhou nejvyšší známku. Celkově si polepšila o 7 míst oproti loňskému mistrovství a vybojovala úžasné 11. místo ze 48 závodnic.

          Na tomto vrcholném závodě předvedly naše chrudimské sportovní gymnastky, jak jsou šikovné a umí se dobře v poctivém tréninku připravit, i když jim to narušila tzv. covidová doba. Za snahu a píli v trénincích všem mým svěřenkyním velmi děkuji a přeji pěkné a odpočinkové prázdniny.