Z krajského přeboru jsme přivezli 7 medailí a dvě děvčata postoupila na MČR.

     V pardubické krásně opravené sokolovně se v sobotu 21.5.2022 uskutečnil přebor pardubického a královehradeckého kraje ve sportovní gymnastice žen. Náš oddíl T.J.Sokol Chrudim reprezentovalo 9 skvělých závodnic.

     Soutěžilo se v jednotlivkyních mnoha kategoriích dle věku. Naše 16-létá Karolína Horníková cvičila za ženy a předvedla nejlepší sestavu na prostných se saltem vzad s obratem o 360 stupňů. Bohužel se nevyhnula dvěma pádům z kladiny, což ji připravilo o bronz, celkově se postavila na pěkné 4.místo za děvčata z Pardubic.

     Za starší žákyně VS4B cvičila 12-letá Emily Plachá. Vydařil se jí na přeskoku krásný přemet s obraty. Prostná na novou hudbu zvládla skvěle a nejlépe k naší radosti zacvičila na kladině, což jí pomohlo k zisku cenné stříbrné medaile. Obě naše nejzkušenější děvčata tak postoupila na MČR, které se bude konat v hale Věry Čáslavské v Černošicích u Prahy.

     Do starších žákyň C letos postoupila Kristýna Čechlovská, které se nejvíce povedla sestava na kladině i na prostných za druhou nejvyšší známku. Při vyhlášení se s radostí postavila na bronzový stupínek.

     Další zastoupení jsme měli v kategorii mladších žákyních C. Vítězkou a krajskou přebornicí se stala naše 9-letá Maya Matusek, které se podařila pěkná sestava na kladině i na bradlech. Její o rok starší kolegyně Anežka Čížková skočila výborný přemet na přeskoku přes přeskokový stůl, ale bohužel měla pád z bradel, a tak se postavila hned vedle na krásný druhý stupínek a získala stříbro.

     V nejmladší kategorii žákyň jsme měli čtyři naše talentované závodnice. 7-letá Elenka Bělochová zacvičila skvěle, měla nejvyšší známky na přeskoku, bradlech, kladině a prostných a obhájila svůj loňský titul krajské přebornice a odváží si zlatou medaili. Hned za ní se postavila na stříbrný stupínek Barborka Anna Lomičová. A bronzovou medaili si poprvé na krk pověsila Lucinka Putíková. Hned za ni se na krásné 4. místo postavila další naše začínající gymnastka Sára Svatková, obě jsou teprve 7-leté a poprvé závodily na krajském přeboru na všech čtyřech nářadích v povinných sestavách. Nechaly za sebou šest závodnic z Vysokého Mýta.

     S tímto krajským přeborem můžeme být velmi spokojené, devět sportovních gymnastek T.J. Sokola Chrudim si odvezlo celkem 2 zlaté, 3 stříbrné a 2 bronzové medaile a zároveň dvě děvčata budou reprezentovat naše město na Mistrovství ČR 11.-13.6. Budeme jim držet palce.